Veelgestelde vragen

We krijgen soms vragen met betrekking tot de Escape Boxen. Met de onderstaande vraag- en antwoorden proberen zoveel mogelijk vragen voor je te beantwoorden. Staat je vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje naar fixcity2020@gmail.com en we helpen je zo snel mogelijk.

Dit verschilt enorm per groep en ligt aan de groepsgrootte. De meeste groepen zijn toch wel tussen de 2 en 4 uur druk. Het ligt er uiteraard ook aan of je een fanatieke puzzelaar bent en een zo snel mogelijke tijd wilt neerzetten of dat je met een groep vrienden er een gezellige avond van maakt met een hapje en drankje.

Nee, in elke escapebox zitten enveloppen. Voor het openen van elke envelop kunt u prima een pauze inlassen voor een hapje en een drankje. Tevens is het op deze manier mogelijk om het over meerdere dagen te spelen.

Dit verschilt enorm per kind en ligt vooral aan hun geduld. In elke box zitten ook puzzels die jongeren snappen, goed kunnen of sterker nog: zij zien soms de oplossing eerder dan volwassenen. Wij adviseren een minimum leeftijd van 8 jaar. Hierbij adviseren wij wel dat er sowieso twee volwassenen bij zijn.
Vanaf 11 jaar (mits geduldig) tellen ze als volwaardige deelnemer. Echter is ook hier ons advies om per deelnemend team twee volwassenen aan te laten sluiten.

Je kunt de escapebox alleen spelen maar het leukst is toch wel om het met een groepje van twee tot zes personen te spelen.

Alles om FiXcity te kunnen spelen, is in de doos meegeleverd. Zorg alleen dat je een smartphone bij de hand hebt die QR codes kan scannen. Omdat we het spel zo tof en gaaf mogelijk wilden maken, hebben we ook verschillende kanalen gebruikt waardoor sommige aanwijzingen online te vinden zijn. Hiervoor is een smartphone met internet voldoende.

Elke box speelt zich af in een gebouw van de stad FiXcity. In elk gebouw vindt een mysterie plaats. Dit mysterie kan ontrafeld worden door het spelen van deze thema-box. Speel je meerdere boxen dan zal je merken dat er wel een onderliggende verhaallijn is. Vind je dit interessant, dan adviseren we om met de eerste editie: ‘cafe’ te beginnen, maar dit is zeer zeker geen must.

Het spel kan één keer gespeeld worden, omdat je daarna alle puzzels kent en er zitten onderdelen in het spel die speciaal geprepareerd en ontworpen zijn. Deze zijn één keer te gebruiken.

In de box vindt u een rood formulier met een hierop een aantal “spelregels”. Hier vindt u ook een QR-code die verwijst naar een “hint” pagina.

Hier kunt u hints en antwoorden vinden voor alle opdrachten.

We willen uiteraard nog niet veel verklappen als je een FiXcity escapebox bestelt, maar we snappen dat je graag wilt weten wat je kan verwachten als je een FiXcity box bestelt.

Je zal absoluut waar voor je geld krijgen, want elke box bevat voorwerpen, opdrachten en unieke puzzels. We zijn zelf ENORM enthousiast over het eindresultaat. Eerder gaat deze box niet de markt op.

In elke box ontvang je speciaal ontworpen puzzels en verschillende thema attributen. Al met al is het een doos vol unieke puzzels en een complex verhaal. Alles wordt met de hand samengesteld en in elkaar gezet.

Een smartphone met internet is voldoende om het spel te kunnen spelen. Je moet namelijk online codes invoeren.

Kleine indruk wat er in escapebox Cafe zit:

Wanneer je het spel met een grotere groep wilt spelen, raden we aan meerdere dozen te bestellen of even een mailtje te sturen naar fixcity2020@gmail.com. We denken graag met u mee.

We adviseren u graag hoeveel dozen u het best kunt afnemen, ook rekening houdend met de duur van de activiteit in combinatie met het aantal personen.

Nee, je kunt je het spelen op je eigen tempo met eventueel ingelaste pauze maar er zullen ook teams zijn die een zo snel mogelijke tijd willen neerzetten.

De Escapeboxen zijn uitermate geschikt voor teambuilding activiteiten. Om succesvol te zijn, is samenwerken noodzakelijk. Iedereen heeft zijn/haar eigen kwaliteit. In de box zitten veel verschillende puzzelvormen. Hierdoor kan iedereen meehelpen om FiXcity te redden.

Als je een box bestelt, kan je aangeven dat je deze wilt afhalen. Dit is op zaterdagen mogelijk tussen 12:00 – 16:00 uur op Gravendijk 28 in Harbrinkhoek (Overijssel).

Opsturen is ook mogelijk. Hiervoor brengen we de standaard pakketkosten van Post NL in rekening. Als er meerdere boxen tegelijk besteld worden, bundelen we de boxen zodat er maar eenmalig bezorgkosten zullen zijn. Voor pakketten die naar België verzonden worden, gebruiken we DPD als bezorgservice.

U ontvangt een track & trace melding in uw mail zodat u het pakket kunt volgen.

Op Facebook kan je lid worden van ‘FiXcity’. Hier worden foto’s gedeeld en kan je op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen.
Heb je geen Facebook, dan dien je deze site in de gaten te houden.

FIXcity-boerderij-escape-boxen
FIXcity-Café-escape-boxen
FIXcity-zieknehuis-escape-box