FIXcity-Café-escape-boxen

Café

In de stad FiXcity zijn veel inwoners door een onverklaarbare ziekte in het ziekenhuis beland. Na het zoveelste slachtoffer is de maat vol en is de politie een grootschalig onderzoek gestart. De eigenzinnige uitbater van café ‘het dopje’ vertoont verdacht gedrag. Het laatste slachtoffer is schuimbekkend in elkaar gezakt in zijn café. De politie vermoedt illegale praktijken in café het dopje. De angst bestaat dat er nog meer slachtoffers zullen vallen, de politie loopt vast in het onderzoek en vraagt jullie hulp. In deze escapebox zijn alle aanwijzingen verzameld.


Speelduur: 3 tot 5 uur
Personen: 2 tot 6 personen
Moeilijkheidsgraad: 7/10

FiXcity-escape-boxen-

Ziekenhuis-FIXcity-escape-boxen

Ziekenhuis

In de stad FiXcity liggen veel inwoners met een onverklaarbare aandoening in het ziekenhuis. Drie vrienden gaan op bezoek bij hun zieke vriend. Het gaat niet goed met hem. Het verplegend personeel geeft elke dag experimentele tabletten. Ze hebben geen idee welke tablet het leven van de doodzieke patiënt kan redden. Misschien kan de behandelend arts hen helpen. Maar wie is de arts en kan deze dokter hen helpen? In deze escapebox zit alle informatie om samen met de drie vrienden op zoek te gaan naar antwoorden op bovenstaande vraagstukken.


Speelduur: 2 tot 3,5 uur
Personen: 2 tot 6 personen
Moeilijkheidsgraad: 7/10

FiXcity-escape-boxen-Ziekenhuis

FIXcity-Politiebureau-Escape-Boxen

Politie

In de stad FiXcity komt een ogenschijnlijk onschuldig telefoontje bij het politiebureau binnen. Rechercheur Niels Molenaar gaat ter plekke polshoogte nemen. Aldaar gaan bij hem alle alarmbellen af. De medewerkers van het bureau en het inpandige forensisch laboratorium zijn ontzettend druk. Ze komen handen te kort om dit vraagstuk tijdig op te lossen. Jullie hulp is gewenst, want de tijd tikt…


Speelduur: 2 tot 3 uur
Personen: 2 tot 6 personen
Moeilijkheidsgraad: 6/10

FiXcity-escape-boxen-Politie-

FIXcity-boerderij-escape-boxen

Boerderij

Op alle boerderijen ten noordwesten van de stad FiXcity zijn enkele dieren besmet met het virus ‘Mond en Blauwzeer’. Nu deze boerderijen ‘op slot’ zitten, is Geert Bietgraaf in het zuidoosten de enige boer die alle gewassen kan oogsten om de stad te bevoorraden. Gelukkig komt een vriend langs om hem te helpen in deze drukke tijd. Maar hoe lang duurt het voor ook het vee van Geert besmet is?


Speelduur: 2 tot 3 uur
Personen: 2 tot 6 personen
Moeilijkheidsgraad: 7/10

FiXcity-escape-boxen-boerderij

Supermarkt MAX

Supermarkt ‘MAX’ is al 100 jaar een begrip in de stad FiXcity. Om dit jubileum te vieren, is een prijsvraag uitgeschreven. Als de gelukkige winnaar zich meldt, blijkt het betalingssysteem gehackt. De winnaar kan zijn geldbedrag niet innen
Het is een raadsel wie dit op zijn geweten heeft en waar het geld is gebleven. Zijn jullie de hacker te slim af?


Speelduur: 2 tot 3,5 uur
Personen: 2 tot 6 personen
Moeilijkheidsgraad: 8/10

Sportcomplex

De gepensioneerde sportarts is vertrokken uit FiXcity. Sinds de komst van de nieuwe arts is de plaatselijke voetbalclub een serieuze kampioenschap kandidaat geworden. De voetbalspelers zijn opvallend energiek. De concurrenten noemen de vloeistof in de bidons van FiXcity ‘een toverdrank’. Zit hier misschien doping in?
Kunnen jullie helpen dit vraagstuk op te lossen?


Speelduur: 2,5 tot 4 uur
Personen: 2 tot 6 personen
Moeilijkheidsgraad: 8/10

FIXcity-boerderij-escape-boxen
FIXcity-Café-escape-boxen
FIXcity-zieknehuis-escape-box